Aleksandar Jovanović Ćutát, az Odbranimo reke Stare planine (Védjük meg a Balkán-hegység folyóit) mozgalom aktivistáját bevitték informatív beszélgetésre miután vendégként szerepelt az Utisak nedelje (A hét benyomása) című televíziós műsorban. Jovanović erről a közösségi hálón írt.

„Tegnap dél körül informatív beszélgetésre vittek a rendőrségre. Ennek az oka, hogy nyilatkoztam a műsorban. A rendőrök korrektek voltak, és a kihallgatás nem tartott sokáig ” – írta Aleksandar Jovanović Ćuta.

A műsorban az állam közönyéről beszélt, amit az ökológia iránt tanúsít. „Olyan emberekkel van dolgunk, akik holnap, ha megtalálnák a számításukat és némi jövedelmet látnának benne, nukleáris hulladéklerakót építenének az óvodák mellé. Ana Brnabić kormányfővel ökológiáról beszélgetni kész időpazarlás ” – mondta Jovanović.

Hangsúlyozta, hogy amit a kínaiak itt csinálnak, „soha nem tennék meg Kínában”, s hozzátette, Szerbiában tömeges bűncselekményt hajtanak végre. „Az embereket tömegesen mérgezik, megfosztják őket a vizeiktől, a polgárok szántóföldjeit megmérgezik” – mondta egyebek mellett az aktivista, aki szerint a mozgalom többször kérte a kínai nagykövetet, hogy fogadja őket, ám ez eddig egyszer sem történt meg.

„Arra kértük őket, mondják el a Központi Bizottságuknak, hogy itt Szerbiában megmérgezik gyermekeinket” – mondta az aktivista, aki arról is beszélt, hogy tiltakozást szervez a kínai nagykövetség előtt.

Aleksandar Jovanović Ćutát informatív beszélgetésre vitték be a rendőrök, miután szerepelt az Utisak nedelje című műsorban (Fotó: Nova.rs)