Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádióban kedden kijelentette, a koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében a lakosság többségének be kellene oltatnia magát.

Minél többen oltatják be magukat, annál előbb térhet vissza az élet a normális kerékvágásba” – mondta többek között Pásztor, aki szerint az elmúlt egy évben az illetékesek megpróbáltak a gazdaság és vírus terjedésének lassítása között egyensúlyt teremteni.

Az elmúlt egy év folyamatosan arról szól, hogy, hogyan lehet megtalálni azt a vékony pallót, amely egyrészről megállítja a vírust és megvédi a lakosságot, vagy normális mederben, amennyire csak lehet normális mederben tartja az életet, a gazdaságot, a társadalmi kapcsolatrendszert, az iskolarendszert, megőrizve az egészségügy hatékonyságát, működőképességét” – mondta a politikus, aki Szabadka városképének megőrzéséről is beszélt. Szerinte nem lenne szabad lebontani a régi épületeket, hanem fel kellene újítani azokat.

Véleménye szerint a város kettes számú övezetének részletes szabályozási tervét nem szabad elfogadni, mert ezzel bontásra lennének ítélve a Rudics utcában, a Petőfi Sándor utcában, a Zsinagóga-téren és a Gombkötő utcában lévő épületek.

A város központjának az ilyen módon történő visszabontása, lebontása azt eredményezi, hogy azt a nagy értéket, amit mi a szüleinktől, nagyszüleinktől, dédnagyszüleinktől megörököltük, örök időkre eltöröljük. Az, ami Szabadkának a vonzereje, ami Szabadka központjának a hangulata, ami miatt szeretnek idejönni a távolról ideérkezők, ami miatt a szabadkaiak szeretik a várost, egy tollvonással megszűnne”-fejtette ki véleményét Pásztor István, aki elmondása szerint a közvitán szereplő tervvel kapcsolatban benyújtotta észrevételeit.

Pásztor István (Fotó: archív)