Autóban elrejtve 12 kilogramm amfetamint akart Magyarországra szállíttatni két, Németországban lebukott magyar futárjával egy szerb férfi – írja az MTI.

Az ügyészségi beszámoló szerint a 43 éves, Zala megyében élő szerb férfi még 2019-ben repült Rotterdamba, hogy egy holland férfival felvegye a kapcsolatot, de néhány héttel később az ottani hatóságok négy kilogrammnyi, MDMA tartalmú kábítószer miatt elfogták a kapcsolatát. Pár hónap múlva a férfi újból Rotterdamba repült, hogy egy másik holland kábítószer-kereskedővel találkozzon, akivel meg is állapodott abban, hogy 12 kilogrammnyi kábítószert vásárol.

A szerb férfi visszautazott Magyarországra, ahol két ismerősét bízta meg a drog csempészésével, cserébe pénzt és kábítószert ígért. A két magyar férfi személyautóval Hollandiába utazott, ahol megvásároltak egy kábítószer elrejtésére preparált furgont, az árut pedig a szerb férfi sms-ben és telefonon folytatott folyamatos irányítása mellett vették át az eladótól.

A holland közreműködőkkel, illetve több autó- és helyszínváltással kísért ügyletet követően a futárok a furgonban elrejtették a jelentős mennyiségű kábítószert, de Németországon átutazva a rendőrök elfogták őket. A két magyar férfi tavaly márciusban öt és fél, illetve négy év börtönbüntetést kapott a német hatóságoktól.

A szerb férfi ellen társtettesként, különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás kísérlete miatt emeltek vádat. Ha az előkészítő tárgyaláson teljes beismerő vallomást tesz, nyolc év fegyházbüntetést kaphat a főügyészségi indítvány szerint.

Illusztráció (Fotó: archív)