Nebojša Lađević, a Szerbiai Klinikai Központ Aneszteziológiai Központjának igazgatója kedden kijelentette, hogy itt az ideje áttörést elérni a koronavírus elleni küzdelemben. Szerinte ez akkor lehetséges, ha csak azok hagyhatják el otthonukat, akik hajlandók felvenni a vakcinát – írja az RTV honlapja.

Megérett az idő erre, így csökkenthetnénk a fertőzöttek számát, közben pedig növelnénk azokét, akik beoltatják magukat” – mondta Lađević a Prva TV műsorában.

Az igazgató szerint a kórházak lassan megtelnek, az ott dolgozó orvosok pedig kimerültek, mert gyakorlatilag egy éve szünet nélkül dolgoznak.

Ha ez így folytatódik, akkor egyre több egészségügyi intézménynek kell ismét covid-kórházzá válnia” – mondta Lađević, aki egyébként a szerbiai covid-intézmények egyik koordinátora.

Véleménye szerint a koronabulik szervezőit a covid-kórházakban betegszállítóként, vagy fizikai munkásként kellene alkalmazni, hogy betekintést nyerjenek az ott folyó munkába.

Lađević arról is beszélt, hogy ma is igen magas lesz az új fertőzöttek száma az országban.

Szerbiában újabb 17 emberéletet követelt a járvány, 4.091 új fertőzöttet azonosítottak

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Predrag Konnal, Branislav Tiodorovićtyal, illetve azokkal az epidemiológusokkal, akik teljes zárást követelnek azt mondta, hogy igen, mert valamilyen módon meg kell gátolni az emberek közötti kontaktust, ha csökkenteni akarjuk a fertőzöttek számát.

Illusztráció (Fotó: archív)