– Elborzasztó volt látni a szombati sajtótájékoztatót, ahol az államfő felzaklató felvételeket tett közzé megcsonkított holttestekről – jelentette ki Judita Popović, az elektronikus média tevékenységét szabályozó testület (Regulatorno telo za elektronske medije – REM) egyik tagja a Nova.rs portálnak.

„Minden tévétársaság, amely közvetítette ezt a sajtótájékoztatót, veszélyeztette a nyilvánosságot. Ezek a sokkoló részletek egy nyomozáshoz tartoznak, az igazságszolgáltatás hatáskörébe tartoznak és nem igazolható, hogy ilyen részleteket közzétegyenek, s hogy ezt országos adók közvetítsék. Ha egy tévétársaság nemzeti frekvenciát használ, azt jelenti, hogy adása az egész ország területén fogható. Így az egész büntetőeljárás egy valóságshow lett” – mondta Popović.

A REM tagja határozottan ellenzi ezt a fajta „tájékoztatást”: „Ellenzem, hogy ilyen részletek kerüljenek a túlzott brutalitással már megfertőzött nyilvánosság elé. Az erőszak közhellyé vált. Minden ilyen tartalom, amit a nézők elé tárnak, teljes őrületről tanúskodik” – mondta a szakember, aki legszívesebben eljárást indítana a közvetítés miatt, de kétségei vannak, hogy a szabályozó testület többi tagja ebbe beleegyezik-e.