Miloš Vučević, Újvidék polgármestere szerdán a közszolgálati televízióban kijelentette, hogy a város vezetői napokon belül kijelölik a tervezett új covid-kórház építési területét. A tervek szerint az intézmény 400-500 beteget tud majd ellátni – írja az RTS honlapja.

Aleksandar Vučić szerb elnök kedden harangozta be, hogy Batajnica és Kruševac után egy harmadik helyszínen, Újvidék környékén is épülne egy covid-kórház.

Vučić: Újvidéken is építünk covid-kórházat

Vučević szerint remek hír, hogy Vajdaságban egy ilyen intézmény épül, szavai szerint az infrastruktúra és a jó szakemberek miatt esett Újvidékre a választás.

Ezt a kórházat a járvány elmúltával általános célokra tudnánk használni, jelenleg nincs Újvidéken ilyen intézményünk, és egy ilyen nagyon hiányzik” – mondta többek között Vučević az RTS reggeli műsorában.

 

A polgármester a járványhelyzetre is kitért, szerinte a székvárosban nem drámai a helyzet, de aggasztó, hogy az utóbbi három napban 200 felett van a napi új fertőzöttek száma.

Remélem nem lesz rendkívüli állapot, nem szeretném ha bezárkóznánk, de ha nincs más megoldás, ha bekövetkezhet az egészségügyi rendszer összeomlása, akkor ezt is el kell fogadni, bár én nem szeretném veszélyeztetni a munkahelyeket” – tette hozzá Vučević, aki szerint erről majd a köztársasági válságstáb pénteki ülése után lehet többet tudni.

Újvidék polgármestere azt is elmondta, hogy a székvárosban megközelítőleg 80.000-en vették fel a koronavírus elleni vakcinát, 40.000-en pedig már a második oltást is megkapták.

Miloš Vučević (Fotó: archív)