Az utóbbi napokban folyamatosan nő a koronavírusos betegek száma Szabadkán, ezzel párhozamosan egyre több fertőzöttet kell kórházban ápolni.

Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségházak igazgatója ma azt nyilatkozta, hogy sem a számok, sem pedig a betegek kórképei nem jók.

Elmondása szerint a napi vizsgálatok száma 120 fölé emelkedett, ez korábban 90 körül volt, a napi új fertőzöttek száma pedig 35-40 között van.

Tíz napja naponta átlagosan 5 személyt kellett a vizsgálatok után kórházi kezelésben részesíteni, most pedig már napi 15-20 beteget, valamint a fertőzöttek kórképei is rosszabbak” – mondta Beoković, aki a védőoltásról is szót ejtett.

Szabadkán továbbra is nagy az érdeklődés a védőoltás iránt. Tegnap a szabadkai oltottak száma már meghaladta a 20.000-et. Ma délelőtt 361 páciens van előjegyezve Pfizer vakcinára, délután pedig olyanok jönnek, akik már a második oltásukat veszik fel. Egyébként mind a 4 fajta Szerbiában engedélyezett vakcinával oltunk” – tette hozzá Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségházak igazgatója.

A Szabadkai Közkórház épülete (Fotó: archív)