Predrag Kon epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagja ma a Prva TV műsorában kijelentette, hogy Belgrádban a járványhelyzet katasztrofális, és a válságstáb következő ülésén azt javasolja majd, hogy legalább egy hétig tartsanak zárva a vendéglátóipari objektumok.

Szerinte túl enyhék a hatályban lévő intézkedések, és mindenképpen szigorítani kell. Azt is kilátásba helyezte, hogy ha ez nem történik meg, akkor a válságstáb orvos tagjai akár el is hagyhatják ezt a testületet.

Igen nehéz periódus elé nézünk, ezért ha nem dolgozunk komolyan, a fertőzöttek számának exponenciális növekedése várható, amit mindenképpen el kell kerülni, mert a kórházak egyre inkább megtelnek” – mondta Kon, aki az immunizációról is beszélt, adatai szerint az országban megközelítőleg egymillió polgár vette fel a vakcinát, és 530.000-550.000 ember a második oltást is megkapta.

Akik felvették mindkét oltást, erre az idényre biztonságban vannak” – tette hozzá a szakember, aki kitért a vranjei Srđan Antić esetére, akit két féle vakcinával oltottak be.

Téves vakcinát kapott egy vranjei férfi

Ilyennek nem lenne szabad történnie” – mondta Kon, aki elmondta azt is, hogy a köztársasági válságstáb következő ülése csütörtökön, vagy pénteken várható.

Predrag Kon (Fotó: archív)