„Problémánk adódott a banki adataival. Kérjük, küldje el nekünk a bankkártyáját. Készítsen képet a kártya mindkét oldalról, és mondja el, mennyi pénze van a kártyán. Üdvözlettel, az Ön bankja.”

Ilyen, helyesírási hibáktól hemzsegő, egymondatos, szerb nyelven íródott üzenetet küldözgetnek az Intesa Bank hamis Facebook-oldaláról. A cél nyilvánvaló: személyes adatok és pénz lopása. Miután a bank tudomására jutott a hamis Facebook-oldal, figyelmeztette ügyfeleit, hogy ne válaszoljanak az üzenetekre.

„Úgy értesültünk, hogy több ügyfelünk a Facebook közösségi hálózaton keresztül üzenetet kapott, amelyben arra kérték őket, hogy nyújtsák be a fizetési kártyájukon szereplő adatokat és adják meg a számlán rendelkezésre álló pénzösszeget, amelyet állítólag az Intesa Bank küldött. Kérjük, az adatainak biztonsága érdekében ne kövesse az üzenetben szereplő utasításokat, valamint az üzenet azonnal töröljék” – figyelmeztette ügyfeleit az Intesa Bank.

A bank intézkedéseket tett annak érdekében, hogy megakadályozzák ezeket az üzeneteknek a továbbítását az ügyfeleiknek.

„Megjegyezzük, hogy az Intesa Bank ilyen típusú értesítéseket hivatalos e-mail kommunikáció útján, digitális aláírással küld az ügyfeleknek, amely lehetővé teszi a feladó személyazonosságának ellenőrzését még az e-mail megnyitása előtt is” – mutat rá a bank.

Hamis üzenteteket küldözgetnek csalók az Intesa Bank nevében(Fotó: N1)