Az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat perelni akarja Bosznia-Hercegovinát a külügyminisztere kijelentése miatt, miszerint az AstraZeneca oltóanyaga a szegények vakcinája.

Az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat azt fontolgatja, hogy beperli Bisera Turković külügyminisztert Bosznia-Hercegovina minisztertanácsban tett kijelentése miatt, aki szerint az AstraZeneca oltóanyaga szegényeknek való, gyengébb minőségű, olcsó és megfizethető – adják hírül a bosnyák hírportálok.

Almir Badnjević, a Verlab igazgatója kijelentette, hogy információi szerint az AstraZeneca vezetése a miniszterasszony nyilatkozata miatt pert indít Bosznia-Hercegovina ellen.

Kedden Szarajevóban Aleksandar Vučić szerb elnök 5.000 adag AstraZeneca vakcinát adományozott a Bosznia-Hercegovina polgárianak. Ez alkalommal Turković rámutatott, hogy ezeket az oltásokat nem engedélyezték az EU-tagországai számára, és hogy szegényeknek szánják őket.

A miniszterasszony fenntartásainak adott hangot, mert a vakcinát Indiában is gyártják, de azért is, mert mint mondta, az oltóanyag könnyen elérhető a piacon, és hogy azt akár Bosznia-Hercegovina is beszerezheti.

Illusztráció