Ivan Divac, a belgrádi kommunális rendőrség igazgatója kijelentette, hogy nem tudja megmondani, hogy azt az öt kommunális rendőrt, akiket szerdán tartóztattak le hivatali helyzetükkel való visszaélés miatt, azzal gyanúsítják-e, hogy részt vettek az illegális bulik szervezésében.

Hozzátette, az biztos, hogy „a kommunális rendőrség vezetőségéből senki nem érintett ez ügyben”.

Divac egy hírműsorban elmondta, hogy azon nyomban megnőtt azon felderített vendéglátóhelyek száma, ahol illegális bulikat szerveztek Belgrádban, amikor az éjjeli járőrözésben személyesen ő is részt vett, és ellenőrizte a hatályban lévő intézkedések végrehajtását.

Elmondása szerint február közepén mindössze két nap alatt a kommunális rendőrség húsz olyan létesítményt talált Belgrádban, ahol illegális bulikat tartottak és ezeket be is zárták.

Belgrádban egymás után oszlatják fel a koronabulikat

„A polgárok beszámolói alapján találtuk meg a bulikat. Amennyire tudjuk, követjük a közösségi hálókat és az interneten közzétett üzeneteket. Az embereink járják a várost, civilben érkezünk a helyszínre, és így fedezzük fel az illegális rendezvényeket” – mesélt Divac a kommunális rendőrség módszereiről.

Elmondása szerint eddig három büntetőeljárási pert indítottak illegális partik szervezéséért Belgrádban, egy személyt három hónap börtönre, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, míg a nemrégiben felfedezett illegális parti szervezője őrizetben van.

Divac hangsúlyozta, hogy a jogi személyeket ilyen esetekben 300.000, a felelős személyeket pedig  50.000 dinárral büntetik, míg a vendégeket csak akkor büntetik meg, ha nem viselnek maszkot.

Többszáz ember is lehet egy ilyen illegális buliban (Fotó: Nova)