Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere tiltakozását fejezte ki, mert a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt további korlátozásokat vezethetnek be Szerbiában – írja az N1.

Vesić azt mondta, hogy a város nevében a válságstáb ülésén nemmel fog szavazni, ha további szigorításokat javasolnának.

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár azt mondta, hogy akár kijárási tilalmat is bevezethetnek, ha ilyen ütemben növekszik a fertőzöttek száma.

Gojković: Egy-két napon belül döntés születhet a kijárási tilalom bevezetéséről

Erre reagálva Vesić azt mondta, hogy még tavaly novemberben, amikor napi 8.000 új fertőzött volt, akkor sem javasoltak ilyen drasztikus lépést. Szerinte a hétvégén, amikor az üzletközpontok és vendéglátóipari objektumok 14 óráig dolgozhattak, kevesebb idő alatt volt ugyanannyi ember egy helyen, ezért az ilyen típusú korlátozásoknak nincs értelme.

Belgrád városának egyértelmű az ezzel kapcsolatos álláspontja. A jelenlegi szabályokat kell betartani, és tovább folytatni az immunizációt. Büszkén mondhatom, hogy Belgrád nagykorú lakosságának 20 százaléka már felvette a vakcinát, 11 százalék pedig már a második oltását is megkapta. Az én feledatom, hogy a főváros gazdasági ügyeivel foglalkozzam, ezért azt kell mondanom, hogy minden további korlátozás komoly károkat okozna e téren, sokan veszítenék el a munkájukat. Soha nem szavaznék a korlátozó intézkedésekre. Korábban már bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk találni a gazdaság és az egészségügy közötti egyensúlyt, ezért továbbra is ezen kell lennünk” – fejtette ki véleményét Vesić, aki már korábban is tiltakozott a korlátozások bevezetése kapcsán, akkor azt mondta hogy, aki ilyen döntést javasol, az fizesse ki azoknak a munkásoknak a bérét, akik elveszítik munkájukat.

Goran Vesić (Fotó: archív)