Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt egyre több orvos szorgalmazza, hogy sokkal szigorúbb intézkedésekre lenne szükség – írja a 021.rs.

Dr. Radmilo Janković, a Niši Kilinikai Központ igazgtatóhelyettese szerint a járvány terjedését csak úgy lehetne megállítani, ha mindent 2-3 hétre bezárnának, a vakcináció pedig a mostani tempóval folytatódna. Szavai szerint semmilyen gazdasági érdekkel nem méhető az emberéletek elvesztése.

Olyan intézkedéseket kell hoznunk, amely abban az irányban tart, hogy ne legyenek halálos áldozatok. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy valamiféle egyensúlyt állítunk fel a gazdaság és az emberek egészsége között, amikor tudjuk, hogy életeket fogunk elveszíteni” – mondta a szakember, aki arra is kitért, hogy szerinte az a „szomorú igazság”, hogy az egészségügyi dolgozók mindössze fele vette fel a koronavírus elleni oltást.

Az egészségügyben dolgozóknak nem lehet választási lehetőséget adni. Kötelezően fel kellene venniük a vakcinát. Ha nem szeretnének ebben a szakmában dolgozni, akkor lehet személyes ügyük az oltás, de az egészségügy ezt nem engedheti meg magának” – mondta többek között dr. Radmilo Janković, a Niši Kilinikai Központ igazgtatóhelyettese.

Illusztráció (Fotó: archív)