A hétvégén a szerb fővárosban a kommunális rendőrség 850 helyszínen tartott ellenőrzést és 190 alkalommal róttak ki büntetést – írja az RTS honlapja.

Nenad Lakić, a Belgrádi Kommunális Rendőrség Operatív Központjának vezetője szerint a vendéglátóipari objektumok tulajdonosai nagy általánosságban betartották a szabályokat.

A fővárosban a hétvégén 17 üzletközpontot ellenőriztünk, mindet két alkalommal, szombaton és vasárnap. Ami a 14 órás zárást illeti 4 szabálytalanságot észleltünk” – mondta a rendőrparancsnok, aki szerint a hétvégén magánszemélyektől is sok feljelentés érkezett. Elmondása szerint az éjjeli órákban a szokásostól jóval több bejelentést kaptak.

Minden bejelentést komolyan veszünk, és kiszállunk a helyszínre, leginkább a lakásokból kiszűrődő nagy zaj miatt tesznek feljelentést a polgárok” – mondta Lakić, aki arról is beszámolt, hogy a fővárosban a hétvégén hat illegális bulit számoltak fel.

A hétvégén mindent összevetve a fővárosban a járványügyi szabályok megszegéséért 190 polgárt kellett megbírságolnunk” – zárta szavait a rendőrparancsnok.

Illusztráció (Fotó: archív)