Darija Kisić Tepavčević, munka- és szociálisügyi miniszter, a köztársasági válságstáb tagja pénteken azt mondta, hogy Szerbiában az új fertőzöttek nyolc százaléka 10 és 20 év közötti – írja a Blic.

Megfigyelhető, hogy nő azoknak a gyerekeknek a száma, akik elkapták a vírust, de néhány kivételtől eltekintve enyhébb tüneteik vannak” – mondta a miniszter a mai sajtótájékoztatón.

Érdekes módon kollégája Mijomir Pelemiš erre azt mondta, hogy nincsnek megbízható adatok a fertőzött gyerekek számáról, de aggasztó, hogy közülük egyre többen kapják el a vírus.

Minden jel erre mutat, itt ellentmondások vannak” – mondta erre Kisić Tepavčević.

A furcsa közjáték után Pelemiš azt mondta, hogy szerencsére kevés fertőzött gyerek kerül kórházba, de mindez azért veszélyes, mert könnyen átadhatják a vírust a felnőtteknek, a válságstb pedig nem rendelkezik megfelelő adatokkal a beteg gyerekek számát illetően.

Branko Ružić oktatási miniszter hétfőn azt mondta, hogy a tanintézményekben enyhe növekedés tapasztalható a koronavírussal fertőzöttek számát tekintve, főként a középiskolákban, de a helyzet nem aggasztó, ugyanis a középiskolás diákok kevesebb mint egy százaléka koronavírusos.

Ružić: Az iskolákban enyhén növekedett a fertőzöttek száma, de aggodalomra nincs ok

Ružić  véleménye szerint az oktatási rendszer működése továbbra sincs veszélyben.

Illusztráció (Fotó: archív)