Ahogyan arról korábban a Szabad Magyar Szó is írt, a köztársasági válságstáb mai ülésén döntött arról, hogy a a vendéglátóipari egységek és a bevásárlóközpontok munkaidejét korlátozzák. A hétvégén 20 óra helyett 14 órakor kell zárniuk.

Rövidítettek a munkaidőn

Darija Kisić Tepavčević munka- és szociálisügyi miniszter, a válságstáb ma délutáni sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban pontosított néhány részletet.

Szerbiában szombaton és vasárnap minden vendéglátóipari egység 6 és 14 óra tarthat nyitva, függetlenül attól, hogy az adott objektum rendelkezik-e kerthelyiséggel vagy sem. 14 óra után már csak házhoz szállítás lehetséges.

Az üzletközpontok, fogadóirodák, edzőtermek, illetve azok a kereskedelmi egységek, amelyek nem élelmiszereladással foglalkoznak szintén délután kettőkor kell hogy zárjanak.

A kozmetikai szalonok és kisipari műhelyek voszont 6 és 20 óra között dolgozhatnak.

Miomir Pelemiš, a válságstáb tagja a sajtótájékoztatón ismertette a kormány immunizációval kapcsolatos legfrissebb adatat. Eszerint Szerbiában eddig 1.375.872 polgár kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, 497.729-en pedig már a második oltást is felvették.

A mai sajtótájékoztató (Fotó: Nova S)