Ana Brnabić szerb kormányfő bejelentette, hogy egy hamarosan esedékes törvénymódosítás okán fizetni kell majd az elektromos autók töltéséért, és hozzátette a Putevi Srbije közvállalat viszont azt kezdeményezte, hogy az elektromos és hibrid járművek számára 13 százalékkal olcsóbb legyen az úthasználati díj.

– Támogatjuk az elektromos autókat, és dolgozunk a közjavak díjszabásáról szóló jogszabály módosításain, hogy megfizettethessük a villanyautók töltését is – jelentette ki a miniszterelnök a vrčini „Beograd” fizetőkapunál tett látogatása során, ahol egy új elektromos töltőállomást helyeztek üzembe.

Brnabić aláhúzta, hogy semmi sem indokolja, hogy az elektromos autók töltése ingyenes legyen, miközben a többi jármű vezetőjének fizetnie kell az üzemanyagért.

– Meg fogjuk fizettetni, de ösztönző támogatásokat is biztosítunk. A Putevi Srbije vállalat indítványozta – és ez fenomenális kezdeményezés – hogy 13 százalékkal csökkentsük az elektromos és hibrid hajtásláncú járművek úthasználati díját, mivel azok kevésbé szennyezik a környezetet. Ösztönző támogatásokat biztosítunk, hogy az emberek fokozatosan átálljanak az ilyen típusú járművek használatára – jelentette ki Ana Brnabić.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)