Vádat emelnek Franciaországban Gérard Depardieu ellen, akit még 2018-ban jelentett fel egyik tanítványa azzal, hogy a sztár kétszer is megerőszakolta őt írja a Euronews.

A most húszas éveiben járó színésznő 2018 nyarán találkozott Depardieu-vel, amikor az mesterkurzust tartott abban az iskolában, ahova ő járt. Vallomása szerint Depardieu augusztus 7-én és 13-án is rátámadt, amikor a színész párizsi otthonában járt.

A vizsgálatot 2019-ben egyszer már bizonyítékok hiányában megszüntették, most viszont újból elővették az ügyet. A párizsi ügyészség nem kérte a színész előzetes letartóztatását.

Depardieu ügyvédje a legújabb fejleményekre egyelőre nem reagált, de korábban úgy nyilatkozott, hogy ügyfele határozottan visszautasítja, hogy nemi erőszakot vagy bármiféle bűncselekményt követett volna el.

A 72 éves Depardieu egyike azoknak a francia színészeknek, akik karriert csináltak Hollywoodban is. Rengeteg filmben játszott, legutóbb azzal került a címlapokra, amikor orosz állampolgárságot kért, és kapott.

Gérard Depardieu (Fotó: Wikipedia)