Az újvidéki felsőfokú ügyészség bűnügyi osztálya nyolc személy ellen rendelt el nyomozást annak az eseménynek kapcsán, ami február 20-án történt a Laza Telečki utcában, és amelynek során három személy, M.D, Š.N. és P.M. sérült meg.

Az ügyészség közleménye szerint M.L-t, S.V.-t és B.N.-t gyilkossági kísérlettel gyanúsítják. Ezért a bűncselekményért a szerbiai büntetőjog szerint legkevesebb tíz év, de akár életfogytiglani fegyházbüntetés is kiszabható. S.V.-t, M.M.-et, N.D.-t, M.M.-et és M.B.-t pedig csoportos erőszakkal gyanúsítják, ezért pedig a törvény szerint hat hónaptól öt év börtönbüntetés jár.

– Az ügyészség eddig nyolc személy letartóztatását rendelte el, akiket 48 őrizet alá helyeztek. Ez idő alatt megtörténik a kihallgatásuk is azokkal a bűncselekményekkel kapcsolatban, melyekkel gyanúsítják őket – olvasható a közleményben.

Az újvidéki felsőfokú ügyészség közölte, hogy a bizonyítási eljárás során sürgősen és nagy alapossággal járnak majd el, ezt követően a törvénnyel összhangban meghozzák a további szükséges döntéseket, és mindezekről pedig a nyilvánosságot is időben tájékoztatják.

Amint arról mi is többször írtunk, az újvidéki rendőrség több személyt vett őrizetbe annak kapcsán, hogy megtámadtak három, zsablyai, illetve bácsi illetőségű fiatalt, akik közül ketten az incidens során súlyosan megsérültek, míg a harmadik könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket.

Előkerült a szombati újvidéki verekedés videófelvétele

Illusztráció (Fotó: Archív)