A Krov nad glavom civil szervezet szabadkai csoportjának aktivistái vasárnap, amióta főtt étellel támogatják a rászorulókat, a legtöbb adag meleg ételt osztották ki.

A Szabad Magyar Szónak Goran Gabrić, a szabadkai csoport egyik mozgatórugója elmondta, ezúttal húsos káposzta készült füstölt hússal, összesen 145 adag. Hozzátette, hétről hétre nő azoknak a rászorulóknak a száma, akik segítségért fordulnak a szervezetükhöz, amely adományokból szervezi ezt a nemes akciót.

Az akció különlegessége, hogy a meleg ételért nem a rászorulóknak kell kimenniük a Mini Jugoszláviába – ahol legtöbbször készül az étel. A Fedél a fejünk felett civil szervezet szabadkai csoportjához számos jólelkű aktivista csatlakozott, aki segítenek az ételcsomagok kézbesítésében, így vasárnap Szabadkán, Palicson és Hajdújáráson osztották szét a meleg ételt.

A szervezet a koronavírusjárvány kirobbanását követően azonnal a nélkülöző polgárok segítségére sietett, és élelmiszercsomagokat szállítottak házhoz a rászorulóknak. A tél beköszönte óta a szervezet aktivistái meleg ételt készítenek hetente egyszer, és ezt viszik el a nélkülözőknek.

Gabrićtól megtudtuk, volt olyan rászoruló, aki maga jelentkezett, hogy segítségre van szüksége, voltak, akikre a szomszédok vagy az ismerősök hívták fel az aktivisták figyelmét. A többgyermekes családokat is támogatják, valamint olyan személyeket, akik munka nélkül maradtak a járvány következtében, vagy valami más miatt nem tudnak munkába állni.

Gabrić ezúton is köszönetet mondott minden egyes aktivistának, akik az étel elkészítésében vagy annak a szállításában a segítségükre voltak. Emellett felhívta azon jóindulatú emberek figyelmét, hogy aki teheti, segítse a szervezet munkáját, és együtt küzdjenek egy igazságosabb társadalomért.

Egyre több étel fő hétvégente a szabadkai Mini Jugoszláviában (Fotó: Krov nad glavom/Szabadka)