Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Belgrádban megrendezett Crvena zvezda–Milan mérkőzés ideje alatt történt incidensek kivizsgálása miatt. Az európai szövetség a hivatalos oldalán közölte a hírt, azonban nem pontosította, hogy melyik incidens(eke)t szeretné kivizsgálni, azonban a szerb sajtó szerint egyértelmű, hogy a vizsgálat a közösségi oldalakon megjelent felvétel miatt indult, amelyen a belgrádi együttes páholyából valaki a bosnyák származású Zlatan Ibrahimovićot sértegette.

Az UEFA közleménye igencsak szűkszavúra sikeredett:

„Az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi szabályzatának 31. szakasza alapján, ma az etikai és a fegyelmi ellenőr azt a feladatot kapta, hogy a vizsgálja ki azokat az incidenseket, amelyek az Európa-liga tizenhatoddöntőjének odavágóján, a február 18-án Szerbiában megrendezett Crvena zvezda–Milan mérkőzésen történtek. Ezzel az üggyel kapcsolatban idejében közöljük majd a bővebb információkat” – olvasható a közleményben.

A belgrádi találkozó 2:2-es döntetlennel ért véget, s a meccs után a legnépszerűbb közösségi oldalakon többen is megosztották azt a videót, amelyen egy férfi nemzeti alapon sértegeti a cserék között helyet foglaló Zlatan Ibrahimovićot, aki úgy csinál, mintha nem is hallaná az alpári beszólásokat.

Mivel a hatályos járványügyi szabályok miatt nézők nem lehettek a mérkőzésen, csak a két csapathoz tartozó személyek tekinthették meg a helyszínen a találkozót, így biztos, hogy a Crvena zvezda vezetősége pontosan tudja, ki sértegette a Milan játékosát. Az eset után a belgrádi piros-fehér együttes bocsánatot kért a történtekért, de úgy néz ki, nem fogja megúszni büntetés nélkül a történteket.

Mégis voltak nézők a Crvena zvezda – Milan meccsen?

Zlatan Ibrahimović, a C. zvezda elleni mérkőzésen (Fotó: YouTube printscreen)