Novak Đoković kilencedszer jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, és ahogy a korábbi nyolc alkalommal, ezúttal is megnyerte a finálét: a világelső 7:5, 6:2, 6:2 arányban nyert az orosz Danyiil Medvegyev ellen, s ezzel pályafutása 18. Grand slam-serlegét gyűjtötte be.

Az első játszma remekül kezdődött a szerb játékos szemszögéből, ugyanis egy breakkel percek alatt elhúzott 3:0-ra, de utána Medvegyev magára talált, és egyenlített. Đoković 6:5-ös vezetésénél az orosz keze megremegett, s a világelső azonnal élt az alkalommal, és a harmadik szettlabdát kihasználva 7:5-re megnyerte a szettet.

A második játszma Medvegyev-breakkel kezdődött, de utána az első kiemelt a játék összes elemében felülmúlta ellenfelét, és végül 6:2 arányban nyerte meg a szettet, és kétjátszmás előnyre tett szert. Ezt a negydik helyre rangosorolt teniszező elég rosszul viselte, össze is törte az ütőjét, ami miatt figyelmeztetésben részesült.

A harmadik játszma eleje az első szettre hasonlított, ugyanis Đoković kihasznáta Medvegyev hibáit, s 3:0-s előnyre tett szert, amit sikerült megőriznie a játszma végéig, sőt 5:2-nél még egyszer elnyerte Medvegyev adogatójátékát, és így végül 6:2-re nyert meg, így végül kétórányi játék után 7:5, 6:2, 6:2 arányban győzött.

Đoković a győzelemért 2,75 millió dollárral gazdagodott, míg a döntő vesztese, az orosz Medvegyev 1,5 millió dollárt kapott.

Novak Đoković kilencedszer nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot (Fotó: iNews)