A tavalyi év folyamán ötven szabadkai vendéglátósnál lehetett üdülési utalvánnyal pihenni. Az idén csökkent ez a szám, a szabadkai Idegenforgalmi Szervezet adatai szerint ugyanis a szerb kormány üdülési programjának keretében ebben az évben 40 különböző vendéglátóhelyen lehet utalvánnyal nyaralni.

Aleksandar Medaković, az Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, a turisták érdeklődése nem csökken Szabadka és Palics iránt, és a járvány miatt ez az év is a belföldi turistákról szól majd. Az üdülési utalványok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a polgárok Szabadkát illetve Palicsot választják úticélul. Tavaly, ennek köszönhetően az észak-bácskai város és környéke az öt leglátogatottabb helyszín között szerepelt az országban.

A szabadkai Idegenforgalmi Szervezet illetékesei biztatják a magánszállások tulajdonosait, jelentkezzenek a kormány által támogatott üdülési programban való részvételre, hiszen az idegenforgalmi minisztérium a tervek szerint az idén további 100 000 utalvány kiosztását tervezi.

Illusztráció (Archívum)