Az elmúlt hét során a közlekedési rendőrök országszerte összesen mintegy ötven sofőrt zártak ki a forgalomból, amiért drog, vagy alkohol hatása alatt ültek volán mögé, illetve erőszakosan vezettek.

Az erőszakos vezetés vétsége többek között akkor áll fenn, amikor a sofőr teljesen bódult állapotban ül volán mögé, vagy például rövid időn belül többször áthajt a piros lámpán. Tizenkilenc sofőrt részegség, egyet pedig a piros lámpán való többszöri áthajtás miatt zártak ki.

A legtöbb erőszakos gépjárművezetőt (7) Újvidéken fogták el, Šabacon három, Belgrádban, Smederevóban és Szávaszentdemeteren pedig ez okból két-két sofőrt zártak ki a a forgalomból.

A kábítószereket illetően 16 sofőr kannabisz, 6 amfetamin, 4 pedig ópiumszármazékok hatása alatt volt, amikor a volán mögé ült.

– Az ópiumszármazékok hatása alatt álló gépjárművezetők valamennyien 24 évnél fiatalabbak. A legfiatalabb sofőr pedig, aki kannabiszt fogyasztott 17 éves, őt Kruševacon fogták el a rendőrök, és kiderült, hogy az általa vezetett jármű regisztrációja még tavaly szeptember 23-án lejárt – közölte a belügyminisztérium.

Illusztráció (Fotó: Archív)