Fehmi Bejzakut (56), aki 2019 októberében megölte Beriša Bedžetet (62) a szabadkai ócskapiacon, bűnösnek találták támadás elhárítását túllépő emberölés vádjában, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Bejzakut ma szabadlábra helyezték, és a másodfokú ítélet meghozataláig ott is marad. Az ügyben Ivan Bogosavljev a bíró,  a Felsőügyészséget pedig Branislav Rankov képviseli, írja a Blic.

Fehmi Bejzaku a tárgyalás alatt tagadta az ellene felhozott vádakat, elmondta, hogy nem emlékszik semmire azt követően, hogy a piacon meglátta Bedžetát és hallotta a kiabálást is szidalmazást irányába. A szemtanúk elmondása szerint Bejzakut próbálták megnyugtatni, ő mégis mellkasba szúrta Bedžetát, amit követően Bedžeta fia leütötte Bejzakut.

A bíróságon elhangzott az is, hogy Bejzaku már külföldön él, mielőtt azonban visszamentek volna Ausztriába, kabátot és függönyt vásároltak a piacon. Ekkor látta meg Bedžetet, akinek fia az ő volt veje, akivel voltak rendezetlen ügyeik.

— Mondtam a fiamnak, hogy siessünk, nehogy meglássanak. Meghallottam, hogy kiabálnak: itt vannak, öld meg őket… Aztán csak annyit éreztem, hogy megütnek és a kórházban ébredtem fel, mellettem pedig a fiam, szúrt sebbel.

Az incidens ugyanis a Szabadkai Közkórház udvarán folytatódott, ahol az áldozat fia késsel támadt Bejzaku fiára, és megsebesítette.

Illusztráció