Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kedden jelezte, hogy másnap Aleksandar Vučić szerb elnökkel találkozik, és felveti majd a szerb-magyar határ átjárhatóságának a kérdését, ugyanis Magyarország felöl továbbra is csak negatív PCR-teszttel lehet belépni az országba, s azok a szerb állampolgárok, akiknek nincs tesztjük, tíznapos karanténra kényszerülnek.

A tartományi parlament elnökének találkozója Vučićtyal lezajlott, amit az is bizonyít, hogy Szerbia elnöke az Instagram oldalán közzétett egy fotót, amely mellé a követkető szöveget írta:

Megbeszélés a barátommal, Pásztor Istvánnal. Közösen megállapítottuk, hogy a történelem során a szerbek és a magyarok viszonya soha nem volt jobb, s emellett beszélgettünk számos fontos beruházásról is Szabadkán és a község környékén.

Mivel a bejegyzésből nem derült ki, hogy Pásztor Istvánnak mit sikerült intéznie a szerb-magyar határátkeléssel kapcsolatban, így tűkön ülve várjuk a VMSZ elnökének Facebook-bejegyzését, amelyben reményeink szerint erről a kérdésről is szó esik majd.

https://www.instagram.com/p/CK0tqtfJY2u/?utm_source=ig_embed

Barátok egymás között: Aleksandar Vučić és Pásztor István (Fotó: Instagram – buducnostsrbijeav)