A legfrissebb Forbes-listán ismét a felcsúti milliárdos vezeti a magazin 50 leggazdagabb magyar milliárdosáról szóló listáját – írja a hvg.hu.

Továbbra is Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb milliárdosa – derült ki a Forbes szerdán megjelenő számából. A volt felcsúti polgármester vagyona az üzleti magazin számítása szerint már az 500 milliárd forintot súrolja, egészen pontosan 479,4 milliárd forint (1,35 milliárd euró), több mint 70 milliárddal (197 millió euró) több az egy évvel korábbinál. Orbán Viktor gyerekkori barátjának vagyonát tehát a sem válása, sem a koronavírus nem tudta megtépázni.

A lista második helyén Magyarország másik eurómilliárdosa, Csányi Sándor szerepel, az OTP elnök-vezérigazgatójának vagyonát 393,4 milliárd forintra (1,1 milliárd euró) teszi a Forbes.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Veres Tibor, a Wing és Wallis tulajdonosa került, a legnagyobb magyarországi ingatlanbefektető vagyonát 258,6 milliárd forintra (721 millió euró) becsülik.

A Forbes feltette a listára Megdet Rahimkulov orosz milliárdos két fiát, Timur 257 milliárddal ( 720 millió euró) a negyedik, Ruszlán 240 milliárddal (670 millió euró) a hetedik helyre került.

Ötödik a gépipari érdekeltségei révén vagyont szerzett Felcsuti Zsolt 246,1 milliárd forinttal (692 millió euró ), őt követi Gattyán György 245,6 milliárddal (690 millió euró), aki Jasmin nevű internetes oldalával szerzett vagyont, ez lett az alapja cégének, a Doclernek.

A 2018 tavaszán elhunyt Demján Sándor családjának vagyonát 214,3 milliárd forintra (602 millió euró) teszi a Forbes, ez a lista nyolcadik helyére volt elegendő.

Őket Szíjj László követi 184,4 milliárddal (434 millió euró), a milliárdos alapvetően közbeszerzések sorát elnyerő építőcégeiről ismert, ám az elmúlt évben leginkább azzal került be a hírekbe, hogy az ő jachtján fotózták le Szijjártó Péter külügyminisztert.

A tizedik Széles Gábor, a Videoton és az Ikarus révén ismert üzletember, az ő vagyona 146 milliárd forint (410 millió euró) a Forbes összesítése alapján.

Mészáros vagyonát a koronavírus sem tudta megtépázni (Fotó: archív)