Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap Párizsba utazott, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel találkozzon, előtte viszont üzent Szerbia népének is, főleg az állami alkalmazottakat bíztatta, hogy dolgozzanak többet – írja a 021.rs.

Vučić szerint csak így érhető el, hogy Szerbia gyorsabb ütemben fejlődjön.

„Ha többet akarnak aludni, akkor menjenek máshová, mondjuk az ellenzéki média biztosan szívesen látná őket, ott pedig nyugodtan mondhatnának rólam minden rosszat, örömmel fogadnák őket…Engem a választások nem érdekelnek, csak Szerbia fejlődése. Vagy szálljanak fel arra a vonatra, amely változásokat hoz az országnak, vagy maradjanak itt és várják Godot-t és reménykedjenek, hogy valakit majd legyőznek a 2022-es választásokon“ – mondta a szerb elnök vasárnap este Párizsban.

„Meg kell mindenkinek értenie, hogy hétvégén is dolgozni kell, nem pedig azt kérdezgetni, hogy lesz-e négynapos munkahét, vagy hogy a vasárnap szabad lesz-e” – tette hozzá Vučić, aki korábban is elutasította, hogy a boltok Szerbiában vasárnap ne nyissanak ki.

Vučić: Többet kell dolgoznunk, miért lenne a vasárnap munkaszüneti nap?

„Nem lehet, dolgozni kell, ne aludjanak annyit, keljenek korábban. Hétvégén is dolgoznunk kell, ha utol akarjuk érni Európa fejlettebb országait. Nem adom a szabad vasárnapot, aki nem akar vasárnap dolgozni, az menjen el egy másik országba” – üzente az elnök, aki szerint Szerbiában az embereknek büszkének kell lenniük, hogy többet dolgoznak, mint mások.

Vučić korábban már azt is mondta, hogy Montenegróban, illetve Horvátországban nem volt sikeres a vasárnapi boltzár, ezért Szerbiában valószínűleg nem fogják bevezetni.

Aleksandar Vučić (Fotó: archív)