A pap teljesen belemártotta a vízbe, ezért újra kellett éleszteni egy csecsemőt a keresztelője után a romániai Suceavában (Szucsáva), mert leállt a légzése és a keringése, közölte roman hírforrások alapján a hvg.hu.

A szertartást a város Zamca nevű negyedének ortodox templomában tartották. A gyerek a vízbe mártás után állítólag még sírt, a szülei azonban hamarosan azt tapasztalták, hogy nem reagál normálisan, ezért mentőt hívtak.

A babát kórházba vitték, ott élesztették újra, majd az intenzív osztályra került. Nagy mennyiségű víz került a tüdejébe – közölte az ügyeletes orvos.

A lap megjegyezte: nem egy olyan videót tettek már közzé az interneten, amelyen az látszik, hogy az ortodox pap durván bánik egy-egy csecsemővel a keresztelőn. Az egyik videó nyomán rendőrségi eljárás is indult.

FRISSÍTÉS:

A maszol.ro beszámolója szerint a kisbaba hétfőn elhunyt a kórházban. Az intenzív osztályon dolgozó orvosok véleménye már vasárnap az volt, hogy a kisbaba gyógyíthatatlan idegrendszeri károsodásokat szenvedett.

A nyitókép illusztráció (Fotó: crestin-ortodox.ro)