Péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök, aki többek között arról beszélt, hogy Magyarországon a jövő hét elején megkezdődik a regisztráció alapú oltás, elsőnek a legidősebb, illetve a krónikus betegekkel kezdenek – írja a 444.hu.

Orbán arra kért mindenkit, hogy regisztráljon, mert így fog értesítést kapni arról, hogy mikor hova, melyik napszakra érdemes odamennie az oltásáért.

Orbán a leginspirálóbb országnak nevezte Szerbiát, ahol kínai vakcinával is oltanak, és az egész európai oltási rangsorban az elsők között vannak.

„ Szerbiában kipróbálják nekünk azokat a vakcinákat, amikkel nekünk még fenntartásaink vannak” – mondta Orbán, aki arra is kitért, hogy mindennap jelentést kap arról, hogy mik a szerb tapasztalatok a kínai vakcináról.

Pásztor Istvánnak jobb lett a kedve a kínai vakcinától

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy ő is be fogja oltatni magát, és ha választhat, akkor a kínai vakcinával szeretné ezt tenni, mivel a kínaiak ismerik a legjobban a vírust. Mint mondta, van aki az orosz vakcinában bízik, mások meg ideológiailag gondolkodnak erről is, és azt mondják, hogy nekik a nyugati vakcina kell.

Arra a kérdésre, hogy ha többféle vakcina lesz, lehet-e majd választani, Orbán azt mondta, hogy szerinte igen, de szeretné, ha már végre azzal a problémával küzdenének, hogy választani lehessen a vakcinák közül.

A magyar miniszterelnök mindenkit arra bíztatott, hogy regisztráljon, és oltassa be magát.

Orbán Viktor (Fotó: archív)