A Mentsd Meg Amerikát Menetelés (Save America March) elnevezésű tömegrendezvény 2021. január 6-án délelőtt kezdődött a Fehér Ház déli pázsitja előtti nagygyűléssel. A leköszönő elnök fellépése előtt három másik jelentősebb figura szólalt fel: Rudy Giuliani, Trump ügyvédje, John Easton alkotmányjogász, valamint az elnök legidősebb fia, ifj. Donald Trump. Itt Giulliani és Eastman egymásba fűződő beszédének a magyar fordítását közöljük, amivel a Szabad Magyar Szó hozzá kíván járulni az egyedülálló esemény jobb megértéséhez.

A fordítás igyekszik híven átadni a beszéd esetlegességeit: A szónokok félmondatokban beszélte és, széles mozdulatokkal gesztikuláltak, ami sokkal nagyobb hatást kelthetett, mint amit az írott szöveg átadhat.

A beszédről készült videofelvétel itt tekinthető meg: www.youtube.com/watch?v=An0nruViXKc

Az eredeti angol szöveg átirata itt olvasható: www.rev.com/blog/transcripts/rudy-giuliani-speech-transcript-at-trumps-washington-d-c-rally-wants-trial-by-combat

A rendezvény egyéb körülményeit lásd bevezetőnkben: Mentsd meg Amerikát! (Trumpizmusok)

MEGJEGYZÉSEK:

Rudy Giuliani, korábbi államügyész New York polgármestere volt a 2001. szeptember 11-ikei terrortámadás idején, és akkori kiállásáért az „Amerika polgármestere” becenevet kapta. Ez jelenik meg a videón és a beszédben is.

John Eastman a kaliforniai Chapman Egyetem Jogi Karának volt dékánja majd professzora arról híresült el, hogy még a választások előtt kétségbe vonta Kamala Harris demokrata alelnökjelölt állampolgárságát, illetve aki az Ovális Irodában a beszéd előtt azt tanácsolta Trumpnak, hogy Mike Pence alelnöknek joga van a választási eredmények érvénytelenítésére.. Giuliani ezért kérte fel a választások után az eredmény kétségbe vonására a Legfelsőbb Bíróság előtt. A beszéd után néhány nappal Eastman professzor – egyetemi közösségének felháborodása miatt – közös megegyezéssel nyugdíjba vonult.


Rudy Giuliani:

Helló, mindenki, helló! Csak nagyon röviden leszünk itt, hogy két nagyon fontos dolgot hangsúlyozzunk. Először is: minden egyes dolog, amiről ma itt szó volt, teljesen legális. Itt van velem Eastman professzor, aki majd szól erről néhány szót. Ő az egyike az Egyesült Államok kimagasló alkotmányjogászainak. Ha figyelembe vesszük az 1887. évi szavazatok megszámlálásáról szóló törvény alkotmányosságának megkérdőjelezhetőségét, akkor teljesen helyénvaló, hogy az alelnök mellőzheti azt és megteheti azt, amit egy Jefferson nevű elnök megtett, amikor alelnök volt. Dönthet ezeknek a hamis szavazólapoknak az érvényességéről, vagyis visszaküldheti azokat a törvényhozókhoz, öt-tíz napot adva nekik, hogy végre befejezzék a munkát. Jelenleg öt törvényhozótól kaptunk levelet, amelyekben könyörögnek, hogy ezt tegyük meg. Kérnek bennünket! Georgia, Pennsylvania, Arizona, Wisconsin, és még egy érkezik.

[Tömeg: Rudy! Rudy! Rudy! Rudy!]

Nekem úgy tűnik, nem akarunk három hét múlva még több bizonyítékot találni arra, hogy ezt a választást ellopták, igaz?

[Tömeg: Nem!]

Tehát teljesen ésszerű és igazságos, hogy adjunk tíz napot… és tudnotok kell, a Demokraták és szövetségeseik nem engedték meg, hogy megnézzünk egyetlenegy gépet vagy papír alapú szavazólapot sem. Ha most olyan tiszta volt a választás, akkor miért nem teszik azonnal elérhetővé az összes gépet? Ha olyan tiszta volt az általuk szervezett választás, akkor megegngednék, hogy bejöjjetek és megnézzétek a papír alapú szavazólapokat. Ki rejtegeti a bizonyítékokat!? Bűnözők rejtegetik a bizonyítékokat. Nem az őszinte emberek.

Az elkövetkező tíz nap alatt meg kell néznünk a csaló gépeket, a hamis szavazólapokat, és ha tévedtünk, akkor bolondját járatták velünk. De ha igazunk van, akkor közülük sokan börtönben végzik majd. Döntsön a harc! Hajlandó vagyok kockára tenni a hírnevemet, az elnök hajlandó kockára tenni a hírnevét azon a tényen keresztül, hogy itt bűntényt fogunk találni.

Vajon Joe Biden hajlandó-e feltenni a saját hírnevét arra, hogy nem volt szó bűntényről? Nem! Emellett tegnap este a szakértők egyike, aki megvizsgálta ezeket a csaló Dominion gépeket, abszolút úgy hiszi, hogy meggyőző bizonyítéka van arra, hogy amikor a szavazatok utolsó 10-15 százalékát számlálták, szándékosan megváltoztatták a szavazatokat. Ugyanannak az algoritmusnak a segítségével, amelyet Trump elnök és Pence alelnök esetében használtak csalásra. Ugyanaz az algoritmus, ugyanaz a rendszer, ugyanazt a dolgot hajtották végre ugyanazokkal a gépekkel. Észrevettétek, ugye, hogy egészen az utolsó pillanatig vezettek? Aztán észrevettétek, hogy volt egy kis különbség, hol az egyik vezetett 3 százalékkal, hol a másik 2 százalékkal, de az eltűnt, eltűnt, majd kiegyenlítettek. Ő végig tud ezen vezetni benneteket és meg tudja mutatni, hogy kívülről hogyan programozták azt a gépet, hogy ezt megvalósíthassák. És ezt csinálták már évek óta a demokraták javára.

Ez tudományos bizonyíték kérdése. Két napunk van rá, hogy ezt megállapítsuk. Szégyen lenne, ha csak az után derülne ki, hogy az egésznek vége, nemde? Ez volt az amerikai történelem legrosszabb választása! Ezt a választást hét államban ellopták. Olyan államokat választottak, ahol csalárd demokrata városok vannak, ahol úgy toszogatnak mindenkit, ahogy csak akarnak. És ezt helyre kell hozni, hogy megmentsük a köztársaságunkat! Ez sokkal több, mint Donald Trump! Sokkal több, mint ti vagy én! Ez azokról az emlékművekről szól meg mindarról, amit jelképeznek!

Ez volt az az év, amikor legyűrték a szólásszabadságunkat, a vallásszabadságunkat, a mozgásszabadságunkat, az életünk szabadságát. Nem lepődnék meg, ha a szabad és igazságos választást is elvennék tőlünk. És a végzőkig harcolni fogunk, hogy ez ne történhessen meg.

Hadd kérjem fel Easman professzort, hogy magyarázza el, amilyen egyszerűen csak lehet. Tudom, hogy ez bonyolult, de az, ami tegnap este történt, az, ahogyan csaltak, és hogy pontosan úgy történt, ahogy november harmadikán is megtették.

 

John Eastman:

Amerika polgármestere, csodálatos! Helló, Amerika! Bocs, de ezt ki kellett mondanom! Nézzétek, függőben vannak beadványaink a Legfelsőbb Bíróság előtt, amelyek fehéren feketével azonosítják azoknak az eseteknek a számát, amikor az állami választási hivatalnokok figyelmen kívül hagyták vagy megszegték az állam törvényét annak érdekében, hogy Biden alelnököt győzelemhez juttassák. Tudjuk, hogy volt csalás, hogy hagyományos csalásra került sor. Tudjuk, hogy halott emberek szavaztak. De azért tudjuk, mert legutóbb élőben rajtakaptuk őket, hogy hogyan járultak hozzá a gépek a csaláshoz.

És hadd magyarázzam el a legegyszerűbben, ahogy csak tudom! Tudjátok, hogy korábban az volt a módszer, hogy egy csomó szavazat ott ült egy dobozban a padlón, és ha többre volt szükség, akkor előhúztad őket az éjszakai sötétség leple alatt. Ők ezeket a szavazólapokat egy titkos mappába rejtették el a gépen. Ott ültek arra várva, hogy kiderüljön, mennyire van szükségük. Aztán a gép, miután befejeződött a szavazás, ezután már tudjuk, ki szavazott és ki nem. És én most azon a gépen össze tudom egyeztetni a fel nem használt szavazólapokat a nemszavazó választókkal, és a gépen összerakom őket.

John Eastman jogászprofesszor, aki kétségbe vonta Kamala Harris „természetes állampolgárságát". Washingotn, 2021. január 6. (Fotó: Jim Bourg/Reuters)

John Eastman jogászprofesszor beszél a Fehér Ház előtt, aki kétségbe vonta Kamala Harris „természetes állampolgárságát”. Washingotn, 2021. január 6. (Fotó: Jim Bourg/Reuters)

És honnan tudtuk meg tegnap, valós időben, hogy ezt történt? Láttátok, amikor elérkeztek az összes szavazat 99 százalékáig, akkor leálltak. A százalék leállt, de a szavazatok nem álltak le. Az történt – ezt nem látjátok a Foxon vagy más csatornán, de az adatok mutatják –, hogy a nevező, hogy hány szazat maradt még számlálásra várva, hogyan tudnád másként kihozni a százalékot, amit kaptál, mennyi megszámlálandó maradt még hátra, ez a szám elkezdett növekedni. Ez azt jelenti, hogy elkezdték feltölteni a szavazatokat abból a titkos mappából, összekötve a nemszavazó választókkal, és hoppá, van elég szavazatunk ahhoz, hogy éppen, hogy csak átszakítsuk a célszalagot!

Élőben láttuk ezt tegnap este, és ugyanez történt november 3-án is. És az egyetlen dolog, amit Pence alelnöktől követelünk ma délután 1 órakor, hogy tegye lehetővé az állami törvényhozóknak, hogy ebbe belenézzenek, hogy a végére járjunk, és hogy Amerika népe megtudja, vajon ellenőrzés alatt tartjuk-e a kormányunk irányvonalát, vagy sem.

Mi többé nem egy önrendellkezéses köztársaságban élünk, ha nem kaphatunk választ erre a kérdésre! Ez több, mint Trump elnök, ez a mi köztársasági alapú kormányzatunk lényege, ezt meg kell tenni! És aki nem hajlandó a sarkára állni és megtenni ezt, az nem érdemli meg, hogy hivatalban maradjon! Ez ennyire egyszerű!

Rudy Giuliani:

A Jóisten áldjon meg! És hálás köszönet a támogatásért! Tudom, hogy bátorságra van szükség ahhoz, hogy ott kint legyetek. Tudom, hogy kinevetnek benneteket. Tudom, hogyan kísérlik meg, hogy elvegyék tőletek a munkahelyeket. De nézzetek tükörbe minden este és mondjátok magatoknak: „Helyesen cselekszem magamért, a családomért, a gyermekeimért, és ami a legfontosabb, az Amerikai Egyesült Államokért!”

Rudy Giuliani, Trump ügyvédje lázítja a tömeget: Washington, 2021. január 6. (Fotó: Jim Bourg/Reuters)