Ahogy arról korábban beszámoltunk, hiába várták több tízezren, hogy kedden változzon a helyzet, és Magyarországról – csakúgy, mint Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából, Bulgáriából és Montenegróból – is be lehessen lépni Szerbiába negatív PCR-teszt nélkül, ez nem történt meg.

„Február közepéig nem kellene változtatni a jelenlegi rendelkezéseken”

Ezt az információt a Szabad Magyar Szó cikke után nem sokkal Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is megerősítette, aki Facebook-oldalán közölte, hogy „a válságstáb érzéketlenségét és merevségét ma nem sikerült áttörni, de nem adom fel”.

Pásztor szerint ez (volt) az a kedd, amelytől mindannyian a Magyarországra történő határátkelés megkönnyítését reméltük, azonban ismét csalódnunk kellett a „szakmában”.

„Pedig mi, vajdasági magyarok nem akarunk semmi mást és semmi többet, mint ami a többi balkáni szomszédos ország felé érvényben van. Nem értjük, miért nem lehetséges a könnyítés, amikor a magyarországi számok látványosan és trendszerűen javuló pályára álltak” – írta Pásztor, aki hozzátette, ígéretéhez híven, nem adja fel, és amint sikerül elérni érdemi előrelépést az ügyben, azt azonnal bejelenti a Facebook oldalán.

https://www.facebook.com/pasztorvmsz/posts/245334293724516

Illusztráció (Fotó: Pásztor István – Facebook)