Mától Szerbiában csak azok kaphatják meg a koronavírus elleni védőoltást, akik előzetesen igényelték azt az eUprava portálon, vagy telefonon jelentkeztek – írja a 021.rs.

A szerb kormány közleményben jelezte, nincs szükség arra, hogy a polgárok ok nélkül órákat álljanak sorban az oltópontok előtt, mert az oltástervnek megfelelően minden polgár meg fogja kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Ahogyan arról beszámoltunk, egyes oltópontok előtt Újvidéken és Belgrádban is hosszú sorok alakultak ki a napokban.

Újvidéken is sorban álltak a vakcináért

„Azért született ilyen döntés, mert az oltópontokon napról napra többen jelentkeztek, akik nem igényelték előzetesen a vakcinát. Kérjük a polgárokat, hogy ha szeretnék felvenni a védőoltást, akkor azt igényeljék az eUprava portálon, vagy a 0800 222 334-es telefonszámon. Az oltási tervnek megfelelően időpontot kapnak, így elkerülhető a nem kívánt sorbanállás. Felkérjük tehet a polgárokat, hogy csak azok jelentkezzenek a vakcina felvételére, akik előzetesen bejelentkeztek és időpontot kaptak” – áll a kormány közleményében, melyben hozzáteszik, hogy annak ellenére, hogy Szerbiában megkezdődött az immunizáció, a járvány még nem ért véget, és továbbra is szigorúan be kell tartani a hatályban lévő intézkedéseket.

Hosszú volt a sor hétfőn Újvidéken (Fotó: 021.rs)