Szabadkán már több mint 4.500 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát – mondta dr. Nebojša Bohucki, a szabadkai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa – írja az RTV honlapja.

A szakember szerint a városban nagy az érdeklődés a vakcina iránt.

„Az immunizáció városunkban a tervek szerint halad, hatalmas az érdeklődés a polgárok körében. Szerencsére folyamatosan érkezik az oltóanyag is“ – nyilatkozta Bohucki, aki arra kérte a szabdkaiakat, hogy vegyék fel az oltást.

A hivatalos adatok szerint eddig 673-an a Pfizer/BioNTech vakcináját kapták, míg 3.880-an a kínai Sinopharm oltóanyagát.

A város polgármestere is a vakcina felvételére szólította fel Szabadka lakóit.

„Arra kérném a szabadkai polgárokat, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek az oltás felvételére, hogy az immunizációs folyamat ezen részét gyorsabban lezárhassuk. Fontos lenne a nyájimmunitás minél előbbi elérése, hogy azután a gazdaság talpraállítására tudjuk fektetni a hangsúlyt itt Szabadkán is, és az egész országban” – nyilatkozta Stevan Bakić.

A koronavírusos betegek száma a városban folyamatosan csökken, a hivatalos adatok szerint  jelenleg 648 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.