A németországi Mentrup Bedachung & Holzbau tetőfedő vállalat a Facebookon közölte, hogy azonnali felmondást kapnak azok a dolgozók, akik felveszik a koronavírus elleni védőoltást.

A vállalat által közzétett szövegben az volt olvasható, hogy

„mindaz, aki megengedi, hogy olyan megbízhatatlan oltást fecskendezzenek szervezetébe, amit a világban már számos neves szakember megkérdőjelezett, az veszélyezteti a vállalat működését ”

– idézi a nasiusvetu.com portál az említett Facebook posztot.

„Felelősséget vállalunk az alkalmazottainkért. Ebbe bele tartozik, hogy legyen állandó forgalom és időben kapjanak fizetést… Visszautasítjuk a gyártási kapacitásainkat veszélyeztető, a gyógyszeripar hasznát szolgáló kísérleteket. E tekintetben dolgozóinkat felvilágosítjuk és oktatjuk is. Mi egy közösen dolgozó csapat vagyunk. Mindannyiunknak az a feladata, hogy a vállalatot, családjainkat, a dolgozók családjait stabilan átvezessük ezen a gazdasági válságon. Aki ezt nem érti, keressen másik munkahelyet. Köszönöm a figyelmet” – volt olvasható a vállalat Facebook bejegyzésében.

A bírálatok miatt a cég tulajdonosa törölte a bejegyzést, majd egy újabb nyilatkozatot tett közzé:

„Az álláspontom az előző bejegyzésre vonatkozóan. Mindenkinek tisztelettel köszönöm, komolyan gondoltam. Olyan időket élünk, amikor mindent kritika nélkül elfogadnak. Az idős és magatehetetlen embereket beoltják, mindenféle szakmai magyarázat nélkül, úgy, hogy igazából nem is tudják, hogy az milyen következményekkel jár majd az érintettekre nézve. Az emberek elfogadják, ha a miniszterek a szakértőik sugallatára úgy döntenek, hogy mindenkinek be kell oltania magát, vagy különben munka nélkül marad. Nekem vannak a legjobb munkásaim, egy munkáltató nem kívánhat magának ennél jobbakat. Én senkinek sem tiltottam meg, hogy felvegye az oltást, de feltételül sem szabtam ilyet. A jövőben sem fogom. Pénteken tisztáztuk ezt a dolgozókkal, és megmagyaráztuk nekik a közleményt – írta az építőipari cég tulajdonosa, és hozzátette,

Senkinek sincs joga, hogy valakit akarata ellenére megfosszon a védőoltás lehetőségétől, de arra még kevésbé, hogy bárkit is erre kényszerítsen.

A Spiegel szerint az eredeti bejegyzést egy nap alatt 3.000-en osztották meg és mintegy 9.000 lájkot kapott.

Hasonló eset történt Ausztriában is, ahol egy ugyancsak tetőfedéssel foglalkozó cég tett közzé hirdetést, amelyben azt írta, ne jelentkezzenek olyanok, akik felvették, vagy tervezik felvenni a koronavírus elleni védőoltást, azonban a Heute tudósítása szerint ezt a hirdetést is röviddel megjelenése után törölték.

[democracy id=”27″]

Illusztráció (Fotó: Pixabay)