Pénteken összeült a köztársasági válságstáb, s a tagok ismét elemezték az aktuális járványhelyzetet. A válságstáb 15 órai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondták, maradnak a hatályban lévő intézkedések, mert azok a megítélésük szerint hatékonyak.

Négy nappal ezelőtt Ana Brnabić kormányfő is ezt a döntést előlegezte meg: „Én a kompromisszum híve vagyok, de a számok egyelőre azt mutatják, korai még a rendelkezések enyhítése” – mondta akkor a kormányfő.

Ez azt is jelenti, hogy Magyarország irányából továbbra is csak negatív PCR-teszttel lehet belépni. Bosznia, Montenegró, Albánia, Észak-Macedónia és Bulgária állampolgárai negatív PCR-teszt nélkül is beléphetnek Szerbiába.

A nyolcadikosokra nem gondol a VMSZ (?)

Szerbiában az elmúlt 24 órában 10.638 személyt teszteltek és 1.709 új fertőzöttet azonosítottak, hivatalos információk szerint Vajdaságban továbbra is csökken az aktív koronavírusosok száma, jelenleg 10.780-at tartanak nyilván, egy nappal korábban ez 10.938 volt. A tartományban az elmúlt nap folyamán 272 új koronavírusos beteget vettek nyilvántartásba.

A válságstáb sajtótájékoztatóján elhangzott eddig 119.012 polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltást, de ez a szám óráról-órára növekszik.