Olvasóink közül bizonyára sokan emlékeznek Mile Delićre, arra a nyugalmazott alezredesre, aki a nyugdíjasoknak szánt ötezer dináros segélyt visszaküldte Aleksandar Vučić szerb elnöknek.

Akkor a befizetőlapra, amelyen visszaküldte az összeget, ezt írta: Elég a lealacsonyításból, add vissza, amit elraboltatok. (Prestani me ponižavati. Vrati oteto.)

A nyugdíjas, aki visszaküldte Vučićnak az ötezer dinárt

Az eset decemberben történt, a Danas most viszont arról számolt be, hogy Vučić nem fogadta el a pénzt, hanem visszaküldte Delićnek.

A nyugdíjas azt mondta, az elnök ezen lépéséről azért nem számolt be a kormánypárti média, mert ezzel nem lehet nyilvánosan eldicsekedni.

„Vučić mindig pozitív szerepben próbál meg tetszelegni, mint valami megmentő, annak ellenére, hogy milyen gonosz dolgokat művel. Mindent azért tesz, hogy növelje népszerűségét. A nyugdíjasok között is ezt szeretné elérni, de nálam ez nem fog menni“ – mondta Delić, aki szerint a nyugdíjasoknak azt kellene tenniük, mint amit a napokban a szabadúszók (freelancerek) tettek, utcára vonulni és ott követelni vissza azt a pénzt, amit az állam elvett tőlük.

A nyugdíjas decemberben ezt a befizetőlapot küldte el az elnöknek (Fotó: N1)