A Leskovac községhez tartozó Grdelica település közelében található kis falu lakosai már 12 napja áram nélkül vannak.

Nesvrtava falu több mint harminc lakója tizenkét napja kénytelen villanyáram nélkül élni – panaszolta Novica Tasić a Nova.rs hírportálnak. Tasić hozzáteszi, hogy többnyire idősebb emberek laknak a településen.

A lakosok szerveződtek, hogy megkönnyítsék a villanygazdaság dolgozóinak a munkáját a meghibásodott berendezések javításában, de ettől a cégtől azt a választ kapták, hogy várniuk kell, mert nem számítanak prioritásnak.

Novica Tasić szerint a település áramellátása akkor szűnt meg, amikor néhány villanyoszlop ledőlt a hó és jég súlya alatt.

„Mi mindent megtettünk, elkotortuk a havat, kiástuk a lyukakat, letisztítottuk az oszlopokat, már csak az lett volna soron, hogy a villanygazdaság munkásai bekössék az áramot” – meséli az elkeseredett férfi. Hozzátette a villanygazdaság grdelicai kirendeltségén azt a választ kapták, hogy sokkal nagyobb települések vannak még nagyobb problémában, mint ez a kis falu.

Elmondta, a kirendeltség igazgatójával folytatott igen kellemetlen telefonbeszélgetés során azt a választ kapták, hogy „ezen a döntésen akkor sem tudnak változtatni a lakosok, ha a polgármesterhez vagy éppen Aleksandar Vučićhoz mennek panaszkodni”.

A lakosok mindent megtettek azért, hogy a villanygazdaság munkásai elvégezhessék a munkájukat (Fotó: Illusztráció/RINA)