Branko Ružić oktatási miniszter és a tanügyi dolgozók első csoportja szerdán megkapta a koronavírus elleni védőoltást – írja az RTS honlapja.

A miniszter, illetve a tanügyesek a legnagyobb szerbiai oltóponton, a Belgrádi Arénában vehették fel a kínai Sinopharm cég által gyártott vakcinát.

Ružić szerint a mai nap rendkívüli a virus elleni küzdelemben, amely csak az immunizáció felgyorsításával gyűrhető le. Elmondta, hogy a szerbiai oktatási rendszerben dolgozókat igencsak érzékenyen érinti a fertőzés, és arra kérte a tanügyi munkásokat, hogy az e-Uprava portálon jelentekezzenek a védőoltás felvételére.

„Az állam gondoskodik arról, hogy a vakcina mindenki számára elérhetővé váljon. Egyetlen felelős ember sem kételkedhet a védőoltás hatékonyságában. Azért kell minél több embernek felvenni a vakcinát, hogy visszatérhessünk a normális életünkhöz, megóvjuk a gyerekek és az oktatásban dolgozók egészségét, de gazdaságot is, valamint az egészségügyi rendszert, amely hónapok óta óriási nyomás alatt van“ – mondta a miniszter.

Ružić nem tudta pontosan megmondani, hogy eddig hány oktatásügyben dolgozó kérte a védőoltást, annyit mondtott, hogy „tudomása szerint ez a szám meghaladta a 15 ezret”.

Illusztráció (Fotó: archív)