Ana Brnabić miniszterelnök szerint folytatódnak a tárgyalások az Interneten Dolgozók Egyesületének képviselőivel az adófizetés kategóriáinak meghatározása érdekében.

Brnabić a Prva Televízió hírműsorában kijelentette, hogy vannak olyan emberek, akik évente több mint 50 000 eurót keresnek az online fogadásokon, és hihetetlen, hogy valaki olyan módon akarja behozni ezt a pénzt Szerbiába, hogy úgy gondolja, nem kell az után adót fizetnie.

„Ebből az adóból fizetünk fizetéseket az egészségügyi dolgozóknak, utakat, óvodákat, iskolákat építünk. Szeretnék még egy olyan országot látni a világon, ahol 50 000 eurót kereshet valaki adózás nélkül. Nincs ilyen állam. Folytatjuk a tárgyalásokat” – üzente a kormányfő.

A kedden folytatott tárgyalások során a két fél megállapodott abban,  hogy a külföldön jövedelmet megvalósító személyek bizonyos kategóriáira, például azokra, akik szerencsejátékkal keresnek pénzt, vagy egy napra szóló lakásbérbeadással valósítanak meg jövedelmet, speciális kategóriaként kell tekinteni.

Illusztráció (Fotó: Novosti)