A hétfői tárgyalások után, amely a szerb kormány képviselői és az Interneten Dolgozók Egyesületének (Udruženje radnika na internetu) tagjai között folyt, az Adóhivatal olyan értesítések kézbesítését kezdte meg a Szerbiában dolgozó szabadúszóknak, miszerint egyelőre felfüggesztik tevékenységük ellenőrzését – írja a Nova S portál.

A szabadúszók ( freelancerek) december végén nagy számban kaptak értesítést az Adóhivataltól, hogy ellenőrzésnek vetik alá őket.

Az Adóhivatal megkezdte a szerbiai szabadúszók ellenőrzését

Miran Pogačar, az egyesület elnöke azt mondta, hogy információi szerint egyelőre Nišbe érkeztek meg ezek az értesítések, de a nap folyamán minden városba megérkeznek majd.

„Az eljárás felfüggesztése addig tart, amíg folynak a tárgyalások a kormánnyal. Ez a mi kis győzelmünk” – fogalmazott Pogačar.

Korábban Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, hogy hiába elégedetlenkednek, fenyegetőznek a szerbiai szabadúszók, az adót nekik is fizetniük kell.

A szabadúszók január 16-án Belgrádban  a parlament előtt tüntettek, leginkább azért elégedetlenkednek, mert az állam több évre visszamenőleg szeretné velük kifizettetni az adót.

Illusztráció (Fotó: archív)