Észak-Macedónia miniszterelnöke, Zoran Zaev hétfőn reggel Twitter és Facebook-profilján jelentette be, hogy Szerbia 8000 koronavírus elleni Pfizer- BioNTech COVID-19 védőoltással segíti ezt az országot.

„Jó híreim vannak! 8000 Pfizer védőoltást kapunk Szerbiától. Vučić elnök ma megerősítette, hogy Szerbia a védőoltásokkal kapcsolatosan segít nekünk, amelyeket vételáron kapunk meg – írta Zaev.

Zoran Zaev Facebook bejegyzése

Zoran Zaev Facebook bejegyzése

„Ez a szomszédunk szolidaritását bizonyítja – teszi hozzá. Bejelentette először az egészségügyi dolgozókat, a krónikus betegeket és más veszélyeztetett csoportokat oltanak majd be.

Szerbiában jelenleg csak a Pfizer vakcina van egyelőre használatban, amely tavaly év végén érkezett hazánkba, és amellyel többek között a miniszterelnököt és a munkaügyi minisztert is beoltották. Az orosz vakcina, amely a Pfizerrel ellentétben sokkal nagyobb mennyiségben érkezett, még nem kapott engedélyt tömeges felhasználásra, bár a parlament elnöke és a belügyminiszter is felvette már azt.

Egymillió adag kínai vakcina szombaton érkezett meg Szerbiába, amelyet eddig még mindig nem engedélyeztek. A gépet a Nikola Tesla reptéren Aleksandar Vučić fogadta, aki közölte a sajtóval: ő maga ezzel oltatja majd be magát.

Illusztráció