Ötvenhét évesen meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse – jelentette be az általa vezetett Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport. A közlemény szerint a holding igazgatóságának elnöke szívinfarktusban halt meg pénteken Pregny-ben, a család svájci, Genf kantonban lévő otthonában, írja az MTI.

Benjamin de Rothschild, az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és az annak nevét viselő híres bankcsoportot.

A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott genfi székhelyű Edmond de Rothschild csoport saját közlése szerint 173 milliárd svájci frank összvagyont kezel. Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes üzleti magazin 1,5 milliárd dollárra becsülte.

A cégcsoport közleménye szerint az elhunyt „víziókkal rendelkező üzletember volt, szüntelenül fáradozott az örökség megváltoztatásán és modernizálásán a családi értékekkel összhangban”. Mint írták, a bankvezér szenvedélyei közé tartozott a pénzügy, a vitorlázás, az autók és a jó borok. Emberbaráti tevékenységet is folytatott az Adolphe de Rothschild Alapítványi Kórház révén.

A bankárt felesége, Ariane de Rothschild és négy felnőtt lánya gyászolja.

Benjamin de Rothschild. (Fotó: Edmond de Rothschild Group)