Akár tizenöt év börtönt is kaphat Miroslav Mika Aleksić rendező, forgatókönyvíró, az ismert belgrádi színészképző iskola tulajdonosa, hogyha bebizonyosodik róla, hogy megerőszakolta növendékeit.

A gyanú szerint Mika Aleksić 2012 és 2020 között öt diáklányt erőszakolt meg, közülük ketten a bűncselekmény elkövetésekor még kiskorúak voltak.

A szombaton őrizetbe vett férfit hétfőn hallgatják ki a belgrádi felsőfokú ügyészségen, és ezt követően döntenek arról, hogy szabadlábról védekezhet, vagy előzetes letartóztatásba helyezik.

A szerbiai közvéleményt sokkolta a hír, hogy a köztiszteletben álló színészoktatót azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolta diákjait. Aleksićot nemi erőszakkal gyanúsítják, amiért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat. A szerb sajtó arról cikkez, hogy mennyire bizonyítható a nemi erőszak egy bizonyos idő elmúltával, illetve, hogy a professzor megúszhatja-e a büntetést.

Aleksićet több lány is feljelentette, egyebek közt Milena Radulović színésznő.

Milena Radulović

Milena Radulović megrázó történetet mesélt el arról, hogy Aleksić többször is megerőszakolta, először 2012-ben, amikor még csak 17 éves volt, tanára pedig 61.

A fiatal színésznőt és a többi áldozatot számos közszereplő, illetve gyakorlatilag a teljes szerbiai közvélemény a támogatásáról biztosította.

Miroslav Mika Aleksić (Fotó: Printscreen)