Mától jelentkezhetnek Szerbiában azok a polgárok, akik szeretnék felvenni a koronavírus elleni vakcinát. Az eUprava portálon elektronikus módon történik a regisztráció, illetve a vakcina igénylése – írja a 021.rs.

Csütörtöktől telefonon is bejelentkezhetnek azok, akik szeretnék beoltatni magukat.

„Már hétfőn jelentkezhetnek az eUprava portál rendszerében azok, akik szeretnék felvenni a koronavírus elleni védőoltást. A bejelentkezést csütörtöktől telefonon is lehet majd intézni. A polgárok elmondhatják, hogy kérnek-e oltást és azt is, hogy melyik gyártó vakcináját szeretnék felvenni” – mondta vasárnap Ana Brnabić kormányfő, aki hozzátette, hogy elegendő mennyiségű védőoltás áll rendelkezésre, és mindenki, aki igényli a vakcinát meg fogja kapni.

Brnabić arról is beszélt, hogy jelen pillanatban Szerbiának négymillió vakcinára van szerződése különböző cégekkel, de a tervek szerint még egyszer ennyit szereznek majd be, erről pedig folynak a tárgyalások. Szavai szerint eddig Szerbiában 9.300 embert oltottak be,

A kormányelnök kiemelte, hogy a héten a Belgrádi Vásár területén megnyílik majd az első olyan szerbiai oltópont, ahol a polgárok felvehetik a vakcinát.

Illusztráció (Fotó: archív)