Szerbiában ma beadták az első Szputnyik V védőoltást, ezzel megkezdődött az orosz vakcina alkalmazása – írja a Blic.

A belgrádi Torlak intézetben a köztársasági parlament elnöke, Ivica Dačić, valamint Aleksandar Vulin belügyminiszter is felvette az oltást.

Rajtuk kívül Marija Gnjatović, a nukleáris energia felhasználásával foglalkozó intézmény igazgatója, valamint Dragana Despot, a Környezet-egészségtani Intézet igazgatója is megkapta a vakcinát.

„A vakcina segítségvél le tudjuki győzni a vírust, ha a védőoltás biztonságos és hatékony. Az eddigi tapasztalatok ezt mutatják, ezért vagyunk itt. A cél az volt, hogy megmutassuk, hogy az állami vezetők is megbíznak a vakcinában, ezért vettük fel a védőoltást. Büszkék leszünk minden megmentett honfitársunkra” – mondta többek között Dačić, aki hozzátette, hogy Aleksandar Vučić szintén felveszi majd az oltást, de még nem tudni, hogy a kínai vakcinát választja, vagy egy másikat.

Ana Brnabić vette fel az első koronavírus elleni vakcinát Szerbiában (videó)

Korábban a szerb kormányfő Ana Brnabić is beoltatta magát, valamint Darija Kisić Tepavčević munkaügyi és szociálpolitikai miniszter, illetve Predrag Kon epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagjai is megkapták a védőoltást.

Illusztráció (Fotó: archív)