Egy amerikai onkológus kétszáz betege csaknem 650 ezer dollárnyi tartozását engedte el, miután megtudta, hogy páciensei nehéz anyagi helyzetbe kerültek a pandémia miatt.

Omar Atiq majdnem 30 évig kezelt rákos betegeket arkansasi klinikáján, amelyet tavaly zárt be. Kintlevőségeinek begyűjtésével egy adósságbehajtó céget bízott meg, de megtudta, hogy a pandémiát sok család pénzügyi helyzete megsínylette. Ezért a BBC cikke szerint karácsonykor arról értesítette őket, hogy minden fennálló adósságukat elengedte.

– Rájöttem, hogy egyszerűen nem tudnak fizetni az emberek. Így aztán a feleségemmel arra gondoltunk, hogy elengedhetnénk az összes adósságot – mesélte az orvos az ABC tévécsatorna reggeli műsorában.

A Pakisztánból származó Atiq 1991-ben alapította az Arkansasi Rákklinikát Pine Bluffban. Az orvos jelenleg az Arkansasi Orvosi Egyetem professzora Little Rockban. Mint elárulta, kétszáz betege összesen 650 ezer dollárral tartozott a kezelésekért. Karácsonyi üdvözletében azt írta pácienseinek, büszke rá, hogy klinikája szolgálatukra lehetett, s mivel tudja, hogy nagy terhet jelenthet az orvosi számlák rendezése, a klinika elengedi az adósságukat. (MTI)

Omar Atiq 650 ezer dolláros tartozást engedett el (Fotó: thenews.com.pk)