Dér Csaba az ügyvédjének azt állította, nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért verte meg cellatársát, írja a Blikk.

– Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve. Ügyfelem ezért kérte az áthelyezését – mondta Dér ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

A csantavéri halálosztóként elhíresült fogvatartottat, ahogyan másokat is, bizonyos időközönként áthelyezik másik zárkába. Többször, ahogy most is, a vádlott maga kérte ezt, egyszer kifogásolta, hogy a temetőre néz a cellája, aztán úgy vélte, a másik zárkába kívülről be lehet lőni, alvilági ellenfelei így könnyen kinyírhatják.

Most a nőgyilkossal került egy cellába, és az ügyvéd szerint borítékolható volt, hogy baj lesz.

A két rab közötti feszültség nagyjából két hét összezártság után robbant.

– Védencem fokozott őrizetű kategóriába tartozik, az egészségügyi sétát is elkülönítve végzi és a zárkája is bekamerázott, így az incidensről készült videófelvétel, amit még nem láttam, de a két fogvatartott összeszólalkozott, és védencem állítólag ököllel arcon ütötte zárkatársát. Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőeljárás. A büntetés-végrehajtási intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatartottak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétük bármilyen problémát generálhat – magyarázza dr. Gulyás Krisztián, hozzátéve: védence maga is bántalmazott volt egykor, így különösen érzékeny erre a témára, sőt, egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezeteknek, ezt azonban nem engedélyezték neki.

A Blikk megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát a verekedéssel kapcsolatban, de közleményük szerint az esetről nem adhatnak információt.

Dér Csaba (Fotó: Archív)