Minden olyan összejövetel, amelyen öt embernél többen vesznek részt komoly járványügyi kockázatot jelent, ami azt jelenti, hogy a következő évet a fertőzöttek számának növekedésével kezdjük – mondta az RTS reggeli műsorában Srđa Janković immunológus, a köztársasági válságstáb tagja.

A szakember szerint az újévvárás fontos vizsga lesz a polgárok számára, a nagyobb összejövetelek viszont már a 2021-es év elejét elronthatják.

 

„A szórakozóhelyeken nem lehet szervezett újévvárást szervezni, ezt tudjuk. Viszont reméljük nem lesznek olyan összejövetelek, amelyeken nagyobb számú polgár vesz részt, mert senki sem szeretné, ha januárban ismét növekedne a fertőzöttek száma, főleg azok a kollégáim nem, akik a covid-betegeket gyógyítják“ – mondta Janković, aki arról is beszélt, hogy az év utolsó éjszakáján az illetékes felügyelőségek és a kommunális rendőrség is fokozott ellenőrzést végez.

A szakember még egyszer megkérte a polgárokat, hogy ha lehet, akkor a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében szűk családi körben szilveszterezzenek.

Srđa Janković (Fotó: archív)