Vajdaságban az előrejelzések szerint a következő napokban is marad az évszakhoz képest enyhe időjárás, az új esztendő első napjai sem hoznak télies időt – írja Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapja.

Ma délután felhős, borongós időjárásra számíthatunk, többfelé fordulhat elő kisebb eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 10-12 fok között alakul.

Szilveszter napján is sok lesz felettünk a felhő, többfelé várható eső, hajnalban helyenként köd képződhet. Reggel 2-4, délután 6-9 fok valószínű.

Újév napján már kevesebb felhő lesz az égen, de pára-, illetve ködfoltok kialakulhatnak. Napközben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A délies szél helyenként élénk lesz. Hajnalban 0 fok körül lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben 7-10 fokra van kilátás.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, A kissé szeles időben a reggeli órákban 1-3, a legmelegebb percekben pedig 9-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap ismét esőfelhők érkeznek és többfelé várható csapadék. Az élénk, erős keleties szélben hajnalban 3-5 fok várható, napközben pedig 8-11 fok valószínű.

Inkább az őszre emlékeztet az időjárás (Fotó: Pixabay)